Rutetur med Elvekongen

Vi er i en usikker tid, med hensyn til covid-19-pandemien. Elvekongen følger selvfølgelig FHI sine til en hver tid oppdaterte råd og retningslinjer. Skulle din reise pga dette måtte avlyses, vil vi selvfølgelig refundere betalte billetter. Alternativt kan turen flyttes til senere, dersom det er ledige billetter på ønsket dato.

Oppdatert informasjon pr 15. mai:
På grunn av gjeldende smittervernregler har vi sett oss nødt til å kansellere alle turer til og med 30. juni 2020. Vi kommer med ny informasjon når vi vet noe mer. 

Ruteturer sesongen 2020

16. august 2020: Elvekongen+Skibladner

 

Skibladner og Elvekongen

Bli med på en unik opplevelse om bord på Elvekongen fra Årnes hvor elvene Glomma og Vorma møtes, gjennom en over 100 år gammel sluse ved Svanfossen til Eidsvoll hvor buss frakter deg til Evjua, der Skibladner venter for å ta deg med videre oppover Mjøsa.

Eller start på Hamar, gå ombord på Skibladner og forsett turen nedover Mjøsa, via buss fra Evjua til Eidsvoll. Gå ombord i Elvekongen og nyt den unike turen nedover gamle vannveier i Vorma, via Svanefoss sluse og ut i Glomma.

Les mer om turen og bestill billetter her:

--> Avreise fra Årnes 
--> Avreise fra Hamar

 

Elvemøtet

Norges to største elver Glomma og Vorma møtes i Nes. I løpet av en tur med Elvekongen vil du få oppleve kulturlandskapet i dette historiske område. Noen dager går vi igjennom Svanefoss sluse og får med oss nok en opplevelse. Underveis vil en godt kjent guide fortelle litt om hva vi passerer. Og spør du, kan du sikkert få vite enda flere detaljer.

Nes Kirkeruin

På spissen i elvemøtet vil du få se Nes kirkeruiner. Kirken ble bygd på 1100-tallet og her sitter virkelig historien i veggene. Les mer om kirkeruinen her >>>

Kulturlandskap og gamle ferdselsårer

Du vil få se kulturlandskapet langs elvebreddene med store gårder, der våre forfedre etablerte seg  for hundrevis av år siden.  Elvene var viktige ferdselsårer i fortiden, og båter fraktet varer opp i Mjøsområdet. Under byggingen av den store kirken ved elvemøtet, fraktet båter egnede byggemateriale fra Mjøsområdet.

Dyrelivet

Dyre og fuglelivet langs elvene er stort og mangeartet, og fiskeartene er mange. Her kommer mjøsørreten ned Vorma og blander seg med gjedde, abbor og andre fiskearter som lever i elvene.

Flommen gir nye opplevelser

Til tider er vannstanden i elvene slik at vi ikke kan seile de vanlige turene. Ved flom åpner det seg en annen turrute. Da går vi opp Glomma mot Funnefossen og tar inn i sideelven Uåa. Her kommer vi virkelig tett inn på kulturlandskapet og dyrelivet i området. Elg, rådyr og bever er ofte å se - og selvfølgelig beitedyr.

Rutetur 1 "Elvecruise"


Elvekongen ved Årnes Brygge Vi starter opp kl 15.00 fra Årnes brygge, og i løpet av 2 timer vil du få oppleve kulturlandskapet i et historiske område.

Her vil du få se kirkeruinene på spissen i elvemøte mellom Glomma og Vorma og et rikt kulturlandskap langs elvebreddene. Ved flom åpner det seg en annen turrute. Da går vi opp Glomma mot Funnefossen og tar inn i sideelven Uåa.

Sesong: Fra mai til september
Varighet: ca 2 timer (kl 15.00 - ca 17.00)
Billettpriser: Voksne, kr 250 / Barn under 15 år, kr 50 (pr 2020)
Serveringstilbud ombord: Kaffe, mineralvann og nystekte vafler
Drikke ombord: alle rettigheter

Rutetur 2 "Elvecruise med slusing"


Samme tur som "Elvecruise" men vi går igjennom slusene i Svanefossen i Vorma. Vi starter opp kl 15.00 fra Årnes brygge, og denne turen tar ca 3 timer.

Sesong: Fra juni til september
Varighet: ca 3 timer (kl 15.00 - ca 18.00)
Billettpriser: Voksne, kr 330,- / Barn under 15 år, kr 50,- (pr 2020)
Serveringstilbud ombord: Kaffe/te, mineralvann og nystekte vafler
Drikke ombord: alle rettigheter