Rutetur med Elvekongen

Elvekongen kjørte sin siste rutetur i 2019 søndag 15. september.
Tusen takk til alle våre hyggelige gjester vi har hatt gleden av å ha ombord denne sesongen!
Ny kjøreplan og billettsalg for 2020-sesongen blir lagt ut i april. 

 

Elvemøtet

Norges to største elver Glomma og Vorma møtes i Nes. I løpet av en tur med Elvekongen vil du få oppleve kulturlandskapet i dette historiske område. Noen dager går vi igjennom Svanefoss sluse og får med oss nok en opplevelse. Underveis vil en godt kjent guide fortelle litt om hva vi passerer. Og spør du, kan du sikkert få vite enda flere detaljer.

Nes Kirkeruin

På spissen i elvemøtet vil du få se Nes kirkeruiner. Kirken ble bygd på 1100-tallet og her sitter virkelig historien i veggene. Les mer om kirkeruinen her >>>

Kulturlandskap og gamle ferdselsårer

Du vil få se kulturlandskapet langs elvebreddene med store gårder, der våre forfedre etablerte seg  for hundrevis av år siden.  Elvene var viktige ferdselsårer i fortiden, og båter fraktet varer opp i Mjøsområdet. Under byggingen av den store kirken ved elvemøtet, fraktet båter egnede byggemateriale fra Mjøsområdet.

Dyrelivet

Dyre og fuglelivet langs elvene er stort og mangeartet, og fiskeartene er mange. Her kommer mjøsørreten ned Vorma og blander seg med gjedde, abbor og andre fiskearter som lever i elvene.

Flommen gir nye opplevelser

Til tider er vannstanden i elvene slik at vi ikke kan seile de vanlige turene. Ved flom åpner det seg en annen turrute. Da går vi opp Glomma mot Funnefossen og tar inn i sideelven Uåa. Her kommer vi virkelig tett inn på kulturlandskapet og dyrelivet i området. Elg, rådyr og bever er ofte å se - og selvfølgelig beitedyr.

 

JAZZCRUISE FREDAG 9. AUGUST

Fullbooket båt da Elvekongen arrangerte JAZZCRUISE med Betty Roots & TalkinGroove ombord!

Vil du se og høre en liten "snutt"? - klikk på lenken:

Jazzcruise Elvekongen

Rutetur 1 "Søndagstur"


Elvekongen ved Årnes Brygge Vi starter opp kl 15.00 fra Årnes brygge, og i løpet av 2 timer vil du få oppleve kulturlandskapet i et historiske område.

Her vil du få se kirkeruinene på spissen i elvemøte mellom Glomma og Vorma og et rikt kulturlandskap langs elvebreddene. Ved flom åpner det seg en annen turrute. Da går vi opp Glomma mot Funnefossen og tar inn i sideelven Uåa.

Kjøreplan blir lagt ut i april 2020.

Sesong: Fra juni til medio september
Varighet: ca 2 timer (kl 15.00 - ca 17.00)
Billettpriser: Voksne, kr 220 / Barn under 15 år, kr 50 (pr 2019)
Serveringstilbud ombord: Kaffe, mineralvann og nystekte vafler
Drikke ombord: alle rettigheter

Rutetur 2 "Søndagstur med slusepassering"


Samme tur som "Søndagstur" men vi går igjennom slusene i Svanefossen i Vorma. Vi starter opp kl 15.00 fra Årnes brygge, og denne turen tar ca 3 timer.

Kjøreplan blir lagt ut i april 2020.

Sesong: Fra juni til medio september
Varighet: ca 3 timer (kl 15.00 - ca 18.00)
Billettpriser: Voksne, kr 300,- / Barn under 15 år, kr 50,- (pr 2019)
Serveringstilbud ombord: Kaffe/te, mineralvann og nystekte vafler
Drikke ombord: alle rettigheter