Chartertur med Elvekongen

En tur med Elvekongen er en ypperlig turmulighet for foreninger, organisasjoner, bedrifter og andre, samt for alle festlige anledninger som bursdager, konfirmasjoner, brylluper etc.

Elvekongen kan også chartres for turer på Glomma og Vorma i kombinasjon med f.eks. besøk på Nes kirkeruiner, Funnefoss industriarbeidermuseum, Svanefoss sluser eller gårdsbesøk på Huser gård.

Chartersesongen er fra juni til oktober. Elvekongen har plass til 45 passasjerer og har alle rettigheter.

Informasjon vedr covid-19 (oppdatert 20. juni 2020):

Etter en god sesong i 2019 der kundetilgangen og økonomien var god, så styret fram til sesongen 2020 med optimisme og glede.

Slik gikk det ikke! Ettervinteren og våren ble preget av pandemien, og myndighetene satte inn strenge tiltak med nedstengning av det meste av aktiviteter i hele samfunnet. Med strenge krav og regler for smittevern og tiltak for å bekjempe pandemien så styret at vi kunne få problemer med drift av båten.

Etter hvert som man fikk kontroll med smitteutviklingen var optimisten tilstede for at vi kunne få noe ut av sesongen. Men etter siste ukes meldinger fra regjeringen og helsemyndighetene ble det klart for styret at restriksjonene fortsatt var av en slik karakter at det ikke var smittevernforsvarlig å drive vår aktivitet denne sommeren.

Styret besluttet derfor enstemmig i møtet 16.06.2020 å avlyse alle typer turer denne sesongen.

Elvekongens Venner fortsetter med å fullføre merkingene av elvene. Glomma ned til Haga er utført, og vi fullfører Vormamerkingen opp til Eidsvoll i sommer, i samarbeid med foreninger der.

Vi har tatt båten ned til Årnes, og vil bruke sesongen til utvendig og innvendig vedlikehold.

Vi beklager at årets turer ikke går, men ser fram til sesongen 2021 med mange tilbud og stor oppslutning fra gamle og nye kunder!

Elvekongen med mange gjester og underholdning ombord
Forespørsel
Reservér

Noen gode eksempler på charterturer:

Kirkeruiner og Svanefoss

Vi seiler fra Årnes brygge opp til elvemøtet og Nes kirkeruiner, og videre oppover langs Vorma til Svanefoss sluser.

Servering av reker, tilbehør og drikke etter ønske ombord. Ønskes annen meny, se prislista.

NB! Forutsetter at det ikke er for høy vannstand. I så fall kjører båten en annen rute med tilsvarende varlighet.


Varighet: 2 - 4 timer
Periode: 10. juni - 31. august

 

Nes Strandhager

VI går ombord på Årnes brygge og kjører via elvemøtet og Nes kirkeruiner videre oppover Glomma til Nes Strandhager.

Servering underveis av spekemat, mye smakfullt tilbehør og godt drikke etter ønske. Har du andre menyønsker, se prislista. 


Varighet: 2 - 4 timer
Periode: 10. juni - 31. august

Flomtur i Uåa

Med Årnes brygge utgangspunkt kjører vi opp til elvemøtet og videre oppover Glomma et lite stykke. Ei lita sideelv - Uåa, snirkler seg innover åkerlandskapet. Her kan vi ankre opp, og kanskje vi er heldig å få se litt av det rike dyrelivet langs elva.

Ombord på båten kan vi f.eks servere en deilig roastbeeftallerken med mye godt tilbehør. Godt drikke av mange slag kan kjøpes. Ønskes annen meny, se prislista.

NB! Forutsetter at det ikke er for lav vannstand. I så fall kjører båten en annen rute med tilsvarende varighet.


Varighet: 2 - 4 timer
Periode: ca 1. juni -15. juni